Επιστημονική Ομάδα

Η Ομάδα μας

Από τον Οκτωβριο του 2019 συστήσαμε μια εξειδικευμένη κλινική για τις παθήσεις του πεπτικού σωλήνα και των ηπατοχοληφόρων στο νοσοκομείο Metropolitan General.

Κλινική της Προηγμένης Θεραπευτικής Ενδοσκόπησης πραγματοποιεί τις πιο εξειδικευμένες διεθνώς ενδοσκοπικές επεμβάσεις σε ειδικά διαμορφωμένη αυτόνομη ενδο-χειρουργική αίθουσα με τη χρήση τελευταίας γενιάς ενδοσκοπικών συστημάτων (Exera III  και Εvis X1) από τον οίκο Olympus, Tokyo, Japan. Στόχος μας η απόλυτη ασφάλεια των ασθενών και η μέγιστη τεχνική αποτελεσματικότητα ακόμα και στις πιο απαιτητικές ενδοσκοπικές επεμβάσεις.

Η καταγεγραμμένη εμπειρία μας περιλαμβάνει >1.000 περιστατικών Ενδοσκοπικής Υποβλεννογόνιας Διατομής (ESD), >4.000 ΕRCPs και >2.500 περιστατικών Ενδοσκοπικής Βλεννογονικής Εκτομής (EMR) καθώς και πλήθος άλλων τεχνικών (POEM, Z-POEM, RF, STER, FTRD, SpyGlass χοληδοχοσκόπηση κα).

Ειδικότερα στη μέθοδο της Ενδοσκοπικής Υποβλεννογόνιας Διατομής – ESD, πραγματοποιούνται >150 περιστατικών κατά έτος, καθότι πολλά από τα περιστατικά παραπέμπονται απευθείας στην κλινική μας από πολλούς συναδέλφους από όλοι την Ελλάδα, καθώς και από μεγάλα δημόσια νοσηλευτικά και πανεπιστημιακά ιδρύματα. Αυτό μας κάνει ιδιαίτερα περήφανους σε ότι αφορά την ανάδειξη της κλινικής μας σε κέντρο αναφοράς, αλλά επίσης τονίζει και το αίσθημα ευθύνης απέναντι στους ασθενείς μας. 

 H κλινική μας παρουσιάζει κάθε χρόνο τα αποτελέσματά της στο Πανελλήνιο Συνέδριο Γαστρεντερολογίας με προφορικές ανακοινώσεις σε ότι αφορά την τεχνική της ESD στον ελληνικό χώρο για να διασφαλιστεί η αποτελεσματικότητα και η ασφάλεια της μεθόδου από έμπειρο κέντρο. Επίσης παρουσιάζονται κάθε έτος τα πιο ενδιαφέροντα περιστατικά υπό μορφή βιντεοπαρουσίασης για την εκπαίδευση των συναδέλφων γαστρεντερολόγων στις νέες τεχνικές και μεθόδους. Η κλινική μας παρουσιάζει στο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Ενδοσκόπησης (ESGE days) τις πιο καινοτόμες μεθόδους για την εξέλιξη της επεμβατικής ενδοσκόπησης στον Ευρωπαϊκό χώρο. Αποκορύφωμα της προσπάθειάς μας η παγκόσμια μετάδοση ενδοσκοπικής εκτομής γαστρικού καρκίνου το 2021 μετά από πρόσκληση της Παγκόσμιας Εταιρείας Ενδοσκόπησης.

Επίσης, το κέντρο μας στο Metropolitan General διαθέτει τη μεγαλύτερη εμπειρία στον Ελληνικό χώρο στην ενδοσκόπηση ενισχυμένης εικόνας για τη διάγνωση πρώιμων αλλοιώσεων του στομάχου.

Σε όλα τα περιστατικά μας ακολουθούνται αυστηρά πρωτόκολλα ενδοσκόπησης (υψηλής ανάλυσης-High Definition, Μεγεθυντική Χρωμοενδοσκόπηση, με τεχνολογία Narrow Band Imaging και χρωμοενδοσκόπηση αντίθεσης) πάντοτε υπό αναισθησιολογική κάλυψη.

Η ομάδα μας αποτελείται από 5 επιμελητές γαστρεντερολόγους, 2 αναισθησιολόγους και 2 εξειδικευμένους νοσηλευτές με επικεφαλής τον Δ/ντή της κλινικής Μπασιούκα Στέφανο.

  • Κατζάκης Χαραλάμπης– Επιμελητής Γαστρεντερολόγος
  • Γκαραγκάνης Δημοσθένης– Επιμελητής Γαστρεντερολόγος
  • Κοσμίδης Χαράλαμπος– Eπιμελητής Γαστρεντερολόγος
  • Χατζηνικολάου Ματίνα – Επιμελήτρια Γαστρεντερολόγος
  • Στούπαρ Μπράνα- Επιμελήτρια Γαστρεντερολόγος
  • Τσιμιδάκης Κωνσταντίνος– Αναισθησιολόγος
  • Ζιούτος Αρης– Αναισθησιολόγος
  • Πανταζοπούλου Ακριβή – Παθολογοανατόμος HBdiagnosis Lab
  • Ρούπα Σταυρούλα– Νοσηλεύτρια Προϊσταμένη Τμήματος
  • Ψαρράς Λύσσανδρος- Νοσηλευτής , Αναπληρωτής Προϊστάμενος του Χειρουργείου